De coach

De coach

jos-molMijn naam is Jos Mol. Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest in de ICT ben ik op zoek gegaan naar mijn werkelijke drijfveren. Ik dacht een mens is nooit te oud om te leren. Aanleiding was dat ik me al een tijdje niet gemotiveerd voelde in mijn werk. In de begeleiding van mijn toenmalige werkgever kwam ik in contact met een coach. Gaande de gesprekken werd mij duidelijk waar mijn drijfveren lagen en mijn persoonlijke coach was een voorbeeld wat ik graag wilde gaan doen.

Ik ben bij mijn werkgever weggegaan en ben gestart met een 2-jarige opleiding tot Master coach bij het Europees Instituut in Driebergen. Dat heeft bij mij persoonlijk tot veel inzichten geleid. De wijze om tot die inzichten te komen wil ik graag delen met anderen. Voor mijzelf is dat proces nog niet ten einde. Soms staat het even stil, dan roep ik mijzelf tot de orde of mijn omgeving triggert mij.

Ik wil mij inzetten om anderen op dat proces te begeleiden. Waar liggen je drijfveren, waar komen die vandaan en hoe kun je die vertalen naar je dagelijkse praktijk. Ik betrek de context van jou erbij. Dus niet alleen het werk maar ook het gezin, de vriendenkring, de sport of het koor, je familie en gezin van herkomst. Mijn overtuiging is door naar het totaalplaatje te kijken je tot inzicht komt wat resulteert in het juiste handelen.

Ik beweeg graag. Wandelen en hardlopen zijn voor mij belangrijk. Naast het fysieke aspect draagt dit bij aan mijn mentale gezondheid. Om tot rust te komen, om tot inzichten te komen of ideeën op te doen. Mij mentaal fitter te voelen.