Running- en wandelgroep 

Running- en wandelgroep 

wandelcoachRunning- en wandelgroep 

Ik ervaar dat wandelen en running een effectief middel is om ruimte te creëren voor mijzelf. Ik gun de ander dan ook om op deze manier te werken aan de vragen en/of klachten die er spelen.

Vanuit die beweging ga jij werken aan je doel. Door running en wandelen in één groep aan te bieden geeft dit jou de mogelijkheid om te switchen tussen wandelen en rennen.

Wandelen

Omdat het lichaam in beweging komt en de omgeving steeds verandert komen ook de mentale en emotionele processen in beweging. Door gelijktijdig te lopen en te praten worden denken en voelen gemakkelijker met elkaar verbonden. Daarnaast is de natuur een ontspannende en inspirerende omgeving om de elementen (o.a. vormen, objecten, kleuren en geluid) als metafoor te gebruiken.

Running

Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat running een effect heeft op het psychische en lichamelijke vlak. Bij running komen de stoffen endorfine en dopamine vrij, wat zorgt voor een geluksgevoel. Daarnaast is het bewezen dat het een net zo groot effect heeft als gesprekstherapie en soms ook als medicatie (zoals antidepressiva). Running stelt je in staat om op een andere manier naar je probleem te kijken. Je leert te kijken naar je houding, te luisteren naar je ademhaling en je lichaamssignalen en welk effect dat op je heeft.

Voor wie bedoeld?

In principe is dit voor iedereen bedoeld. Of je nu met een coachvraag zit of dat je psychosociale klachten (bv. stress of vermoeidheid) hebt. Bij de intake stemmen we verder af of deze aanpak bij jou past.

RunningtherapeutPraktische informatie

Ik werk hierin samen met Sabine Mol (www.pmtprogreso.nl), zij is psychomotorisch therapeut en bewegingsagoog.

Vanuit onze passie voor bewegen en zorg hebben we dit programma opgezet. Wij wandelen en rennen zelf graag en merken dat dit veel ruimte geeft voor gesprek, zelfbezinning, zelfreflectie en daarnaast soms gewoon je hoofd ‘leeglopen’.

We werken in de directe omgeving van Lelystad. Kosten voor het totale pakket zijn 250 euro. Het pakket bestaat uit een intake, 6 wekelijkse sessies van 1,5 uur en een afrondend gesprek. Minimaal aantal deelnemers is 6. De start van de training wordt in overleg gepland.