Visie

Visie

koorddanser 2Bij de Koorddanser kun je allerlei associaties bedenken. Eén van de definities die ik tegenkwam was “iemand die evenwichtskunsten uitvoert op een koord, voor zijn beroep of uit liefhebberij”. Ik heb deze vertaald in een 5-tal basisprincipes. Deze zijn voor mij uitgangspunt voor coaching, daar ligt mijn passie. Ik ben er voor jou.

Je mag er zijn, jij staat op het koord.
Jij bent jij, trots op jezelf en waardevol. Je hebt je leven gekregen om daar zorgvuldig en verantwoordelijk mee aan de slag te gaan. Dat betekent ook dat je tegen beperkingen aan gaat lopen. Jij hebt veel mogelijkheden gekregen en je wilt daar ‘optimaal’ gebruik van maken.

Laat het oordeel los, het koord zit vast en ondersteunt je.
Ontvang het NU als een gift. Alles komt en gaat ook weer. Belast jezelf niet met dat wat geweest is, het is de keuze van toen. Ook de keuze van de ander is niet van jou en van nu. Ieder moment is weer een kans het anders te doen.

Neem je verantwoordelijkheid, jij beslist over de vervolgstap.
Wees je eigen leider en leraar. Leer jezelf kennen en werk van daaruit. Alles wat je doet doe je voor en vanuit jezelf. Op alle terreinen van jouw leven, werk, privé, vrienden, andere sociale verbanden.

Stap buiten je pad, heb oog voor je doel, de eindstreep.
Wat zou je over jezelf willen zeggen als je terugkijkt, wie ben je geweest. Denk in mogelijkheden, laat alles los en doe net of er geen beperkingen zijn. Droom en wens.

Beweeg, stap voor stap vooruit op het koord.
Schep ruimte en zet jezelf daarin. Stilstand is achteruitgang. Kom in beweging en neem de stappen die je wilt zetten. Deel die met anderen zodat je het niet alleen hoeft te doen.